top of page
Search

Exhibition: 'Nightlife and fun in Dubrovnik 70's and 80's'

Muzej crvene povijesti 18. veljače 2023. otvorio je izložbu pod nazivom „Kako smo se zabavljali“ u svom novouređenom galerijskom prostoru. Izložba je kroz niz različitih tema prikazao bogatstvo i nijanse noćnog i zabavnog života Dubrovnika 70-ih i 80-ih godina prošlog stoljeća.


U ova dva deseljeća nastali su upješni rock-bendovi, otvarale su se nove diskoteke, formirale brojne vokalno-instrumentalne grupe, a paralelno se razvijao i jačao turizam koji je jednako tako utjecao na razvoj ponude noćnog i zabavnog života grada. Neizostavne su bile proslave dočeka nove godine, kao i brojne organizirane maškarate.


S autorima izložbe, Marijetom Radić i Ivanom Lujom, naši su sugrađani sukreirali izložbu i tako oživjeli sjećanja na „dobra stara vremena“ u kojima zabave nije nedostajalo bez obzira na uzrast i glazbeni ukus. Ovom izložbom prisjetit ćemo se plesnjaka na taracama hotela Babina kuka, Uvale Lapad, diskoteka Tezej, Bakhus i Aquarius, ali i spomenuti veljuna u Gradskoj kavani, kao i elegantnih dočeka novog ljeta u hotelima poput Excelsiora ili Argentine.


Likovni postav zajedno s kustosima potpisuju Studio Bonsenjo, Kristina Mirošević i Krešo Glavinić.


Izložba je realizirana uz potporu Grada Dubrovnika, Ministarstva kulture i medija RH i Turističke zajednice Grada Dubrovnika i Hrvatske turističke zajednice.

8 views0 comments

Comments


bottom of page